10 de novembre de 2016

convenio 2016
 

La dificultat de moviments d’una meitat del cos defineix el terme “hemiparèsia”, una forma lleu de paràlisi cerebral que s’estima pateix un de cada mil nens nascuts a Espanya. Aquesta xifra procedeix d’estudis realitzats en diversos països ja que, fins ara, no existeix cap investigació medicocientífica que ho estableixi. Però el primer estudi a Espanya sobre l’hemiparèsia ja és una realitat i la primera fase comença en les pròximes setmanes.

El President del Consell d’Administració de TUSGSAL, Justo Alarcón, el President del Consell Rector de TUS, Francisco López, el Director General de la Fundació Hospital de Nens, Javier Massaguer, el President del Patronat Fundació María Agustí, José Antonio Agustí i el Director de la Fundació Ramón Molinas, Xavier Cortés han signat el conveni per a la realització d’aquest estudi de prevalença, projecte pioner que preveu arribar a 30 hospitals de tot el país.

Un equip de neuropediatria de l’Hospital de Nens el portarà a terme i suposarà un gran avenç en la investigació d’aquesta condició neurològica. La conscienciació en tots els àmbits socials de l’existència de l’hemiparèsia, poc coneguda a pesar de la seva elevada freqüència, i la millora en la seva prevenció, tractament, investigació i, en especial, la qualitat de vida  dels nens i joves que la pateixen és objectiu primordial. Per a TUSGSAL, empresa d’economia social i per a la qual la responsabilitat social corporativa és un dels seus màxims pilars, col·laborar amb aquest projecte és tot un orgull. Els valors de l’empresa així ho estableixen ja que la contribució activa i voluntària a la millora social són part de la seva idiosincràsia.
 

convenio 2016