10 de desembre de 2015. 
 
TUSGSAL rep el Certificat AENOR d’Empresa Saludable 
  • Acredita un sistema de gestió que promou i protegeix la salut, benestar i seguretat dels treballadors, així com la sostenibilitat de l'ambient de treball.
  • El certificat d'Empresa Saludable redueix l'accidentabilitat i malalties, especialment les cròniques, i millora la motivació del personal, disminuint l'absentisme.
L'empresa Tusgsal s'ha convertit en la primera empresa del sector del transport de persones per carretera a tot Espanya que obté el certificat d'Empresa Saludable que concedeix l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR).
 
L’acte de lliurament del certificat ha comptat amb la presència del Director General de TUSGSAL, Carles Fàbregas i de la Directora d’AENOR a Catalunya, Eva Subirà.
 
Empresa saludable
 
Aquesta certificació acredita que la companyia ha implantat el Model d'Empresa Saludable, un Sistema de Gestió que promou i protegeix la salut,  benestar i seguretat dels treballadors, així com la sostenibilitat de l'ambient de treball. Aquest model, pioner al món, està basat en els criteris de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i en la metodologia de millora contínua. Entén la salut com un estat complet de benestar físic, mental i social.
 
Entre altres beneficis, el certificat d'Empresa Saludable millora la salut i benestar dels empleats, i com a resultat, redueix l'accidentabilitat i malalties, especialment les cròniques, alhora que millora la motivació dels empleats, disminuint l'absentisme. A més, incrementa la productivitat, competitivitat i sostenibilitat de les empreses i disminueix els costos sanitaris i de Seguretat Social, impulsant la millora de la qualitat de vida de la societat.
 
Per obtenir la certificació, les empreses han de complir amb els requisits del Model d'Empresa Saludable i identificar els factors de risc que poden influir en l'ambient de treball, amb l'objectiu de controlar-los, reduir-los i eliminar-los, tenint en compte les particularitats de cada organització. Aquests factors s'agrupen en 4 grans camps: ambient físic, ambient psicosocial, recursos de salut i participació de l'empresa en la comunitat.
 
Empresa saludable
 
El certificat és per Tusgsal una nova eina per a continuar la millora de les condicions de treball i salut dels seus treballadors i altres persones que pertanyen d'alguna forma a la "família" d’empresa (proveïdors, familiars, usuaris dels serveis o ciutadania). No obstant això, aquesta  és una certificació que avala una gestió coneguda per Tusgsal ja que per la seva característica d'empresa d'economia social ja desenvolupa de manera habitual i integrada processos i pràctiques en l'àmbit de la salut que des de fa ja temps han destacat en la gestió de l'empresa. Eva Subirà ha donat les gràcies a l’empresa i a les persones que l’integren per l'esforç i el compromís que l’han fet mereixedors d'aquest reconeixement. La Directora d’AENOR Catalunya ha destacat en la seva intervenció: “l'esperit de millora en una organització com la vostra de valor social és realment una cosa poc habitual de la qual teniu d'estar orgullosos i mostrar-ho. Tusgsal és un referent empresarial per molts motius, entre ells pel seu sistema de gestió madur i consolidat, és un model per a Badalona, per a la comarca, per a Catalunya i per a la resta d'Espanya”.
 
El certificat Aenor d'Empresa Saludable resulta un esglaó més a aquesta manera peculiar i compromesa d'entendre l'empresa, suposant un reconeixement més. La salut dels treballadors és, per sobre de tot, un assumpte de responsabilitat empresarial que ha de prioritzar totes les actuacions de qualsevol empresa, però, a més, la promoció de la salut dels treballadors és per a les empreses una de les millors inversions que es puguin realitzar. Múltiples estudis avalen que per cada euro invertit en promoció de la salut o prevenció de riscos laborals es poden obtenir beneficis socials i d'empresa molt més importants. Així mateix, la productivitat pot augmentar de l'ordre del 17% amb treballadors satisfets, sans i compromesos.
 
Tusgsal "Empresa saludable" és una garantia per als treballadors de Tusgsal i els seus serveis, així com per als usuaris. Aenor ha reconegut amb aquest certificat el compromís i esforç de Tusgsal i tots els seus treballadors. Fins ara AENOR ha concedit una trentena de certificats d'Empresa Saludable a organitzacions de diversos sectors d'activitat.