30 de desembre de 2016

L’objectiu d’aquestes actuacions és reduir el temps d’espera i millorar la velocitat i compliment dels horaris establerts per a les diverses línies d’autobús de la ciutat. També, destaca que a la parada de Francesc Layret, per millorar el servei i l’accessibilitat dels usuaris a l’hora d’accedir i baixar dels vehicles, s'instal·la una plataforma de 24 metres.

La parada doble es una fórmula per agilitzar la pujada i baixada de viatgers en aquelles parades amb gran concurrència de línies i passatgers. L'organització de l'espai de la parada doble amb dos punts d'aturada permet la utilització simultània de la parada per dos autobusos que podran recollir i deixar els seus usuaris al mateix temps, abreujant així el temps de l'operació i el temps total del viatge.

El funcionament de la parada doble és molt senzill: a la parada s'hi troben dos pals que indiquen el punt on s'aturen els vehicles, si a la parada no hi cap vehicle, l'autobús que arribi primer s'aturarà en el "Punt de parada 1" i, si mentrestant arriba un altre autobús, aquest s'aturarà al "Punt de parada 2". Els usuaris que estiguin a la parada han de dirigir-se al punt on s'aturi l'autobús que volen agafar.

Amb aquestes noves parades dobles, ja sumen cinc les que formen part de la xarxa a Badalona, desprès de les que es van instal·lar a la Pl. Assemblea de Catalunya, Via Augusta i Anselm Clavé.