TUSGSAL i AMB incorporaran 76 nous vehicles a final d’any: 23 articulats híbrids, 33 híbrids estàndard, 12 estàndard 100% elèctrics i 8 microbusos dièsel Euro VI.

 

El Pla de Renovació

AMB i TUSGSAL renovaran abans de final d’any part de la flota de les concessions dels serveis diürn i nocturn del Barcelonès Nord. Aquesta renovació suposa una de les millores més importants que s’han fet a la xarxa, no només pel nombre d’unitats (76) sinó també per l’augment de la capacitat en incorporar vehicles articulats, i pel canvi que suposarà l’electrificació - parcial o total - dels vehicles.

Està previst que els nous vehicles s’incorporin a la flota entre desembre de 2018 i gener de 2019. Del total dels 76 vehicles, 23 estàndard de 12 metres híbrids i 10 elèctrics s’incorporaran al servei nocturn, mentre que la resta ho faran al servei diürn.

Aquesta actuació és resultat de la implantació del Pla de renovació de la flota d'autobusos de gestió indirecta de l'AMB 2018-2019, que preveu la substitució dels vehicles que ja arriben al final de la seva vida útil per nous models de baixes  o nul·les emissions (100% elèctrics).

Amb aquesta renovació i substitució per energies més netes, s’incrementa notablement el percentatge de flota de gestió indirecta ambientalitzada.

Un cop implementat el Pla de renovació de vehicles en el conjunt de l’àmbit de l’AMB, es preveu un estalvi anual de 2.700 tones de CO2, 62 tones de NOx, 3 tones de NO2 i 2 tones de PM.

És especialment destacable que, per primera vegada, s’incorporin a la xarxa vehicles 100% elèctrics, un total de 12, que operaran principalment en les línies nocturnes. Aquests vehicles tenen una autonomia de 200km, cosa que permetrà cobrir el servei diari sense necessitat de recàrregues parcials. La càrrega total es realitzarà un cop finalitzat el servei a les cotxeres de Can Ruti.

Això suposa un gran pas endavant en la mobilitat sostenible de les ciutats, atès que aquests vehicles no generen cap mena d’emissió contaminant. La tecnologia elèctrica també elimina el soroll del motor, cosa que permet reduir al mínim la contaminació acústica.

 

Millora del servei

La nova flota permetrà millorar la prestació del servei, en un any en què la mitjana de viatgers transportats en dia feiner s’ha enfilat per sobre dels 110.000 viatgers (115.874 el mes de maig de 2017). A aquesta millora hi contribuiran de forma clara els vehicles articulats, que permeten augmentar la capacitat per trajecte fins als 145 passatgers, en comparació amb els 100 passatgers dels vehicles estàndard. Els vehicles articulats prestaran servei, majoritàriament, a les noves línies METROBÚS que s’han posat en marxa aquests darrers mesos.

Aquestes dades indiquen que TUSGSAL tancarà l’any amb un augment significatiu del nombre de viatgers, que se situarien per sobre dels 32M en el cas del servei diürn i que fregarien els 6M en el cas del servei nocturn.

Els nous vehicles disposaran de càmeres de videovigilància, connexió USB per a recàrrega de telèfons, i sistemes audiovisuals d’informació al viatger.

Tots els vehicles de la flota, tant els nous com els que ja estan en funcionament, disposen de places reservades PMR, i rampa d’accés.

DADES DELS VEHICLES: (vegeu el gràfic adjunt)

23 ARTICULATS HÍBRIDS

  • 15 Mercedes
  • 8 Iveco

33 STANDARD HÍBRIDS

  • 22 Mercedes
  • 11 Iveco

12 STANDARD ELÉCTRICS 100%

  • 8 BYD
  • 4 Irizar

8 MICRO DIESEL

  • 8 Iveco

 


Clicla la imatge per ampliar-la

Nike Hypervenom Phantom II FG Low