Badalona, 22 d’abril de 2020

 

L’empresa, amb el recolzament dels representants dels treballadors, lidera aquesta iniciativa que serà executada pel servei propi de prevenció

Davant la situació d’emergència social i sanitària ocasionada amb motiu de la propagació del COVID 19 i, continuant amb les mesures preventives derivades de la pandèmia, l’empresa TUSGSAL ha decidit posar en marxa un programa de prospecció de prevalença puntual de COVID 19 a tots els seus treballadors i treballadores mitjançant un estudi serològic. Aquest  estudi permetrà conèixer i determinar si una persona ha estat en contacte recent o passat amb el virus. D’aquesta manera es podran prendre decisions en funció dels resultats obtinguts. L’organització considera que és una manera essencial de garantir i contribuir a una problemàtica de salut pública, ja que conèixer la situació en la qual es troben especialment els conductors de la flota operada per TUSGSAL condiciona al màxim els possibles efectes sobre terceres persones (en aquest cas usuaris i ciutadania en general) en cas de poder ser transmissors de la malaltia.

L’empresa estima que la prova és d’obligada execució a tota la plantilla. Aquesta pot permetre, en cas de repetir-se d’aquí uns mesos, proporcionar dades sobre la prevalença de període de COVID 19, facilitant informació sobre la incidència de la malaltia. Així mateix podria concedir, en una fase d’anàlisi més detallada, conèixer l'impacte de la malaltia en funció de diferents zones urbanes. El coneixement dels casos de prevalença i incidència fa possible l’estudi sobre l’afectació general que té la malaltia.

Aliances i assessoria per a l'estudi

El Servei Mèdic propi de TUSGSAL, dirigit pel Dr. Carles Salas, ha dut a terme contactes amb l’Hospital Germans Trias i Pujol i el seu servei de malalties infeccioses liderat pel Dr. Bonaventura Clotet, servei de primer nivell a Catalunya, Espanya i Europa. També ha contactat directament amb el Dr. Roger Paredes, cap d’aquest servei i amb el Dr. Oriol Mitjà, una de les figures mèdiques i científiques europees més notables en la lluita contra el coronavirus.

Els Drs. Paredes i Mitjà valoren molt positivament aquesta acció de TUSGSAL, faciliten assessorament i indiquen a l’empresa que podrien incloure els resultats de l’estudi com agregats als que ells estan portant a terme.