DIREXIS TUSGSAL ha participat avui al 1r Fòrum ASETT, que s'ha celebrat del 27 al 30 de maig de 2025 al Palau de Congressos Kursaal de Donostia – Sant Sebastià, presentant el seu model com a cas d’èxit dins del programa oficial del congrés. El projecte ha estat escollit d’entre més de 150 propostes rebudes, sent un dels 36 casos seleccionats per mostrar com les empreses de l’economia social donen resposta als grans reptes socials, econòmics i ambientals actuals.
L’exposició s’ha dut a terme aquest matí dins del panell “Construyendo puentes, movilizando comunidades”, un espai de reflexió sobre el paper transformador de la mobilitat col·lectiva en temps de canvi. En aquesta sessió s’ha compartit taula amb les iniciatives Mubil (País Basc) i ULCCS (Índia), en una sessió moderada per Eloi Serrano, director de la Càtedra d’Economia Social de Tecnocampus Mataró i expert en mobilitat i models d’empresa democràtica.
La presentació ha anat a càrrec de José María Parra, subdirector general de DIREXIS TUSGSAL, que ha explicat com l’organització combina eficiència operativa i arrelament territorial des d’una lògica de servei públic i responsabilitat social. Durant la intervenció s’ha projectat un vídeo que sintetitza visualment l’experiència de la companyia, posant en valor el paper actiu que exerceix en la construcció d’una mobilitat al servei de les persones i de les comunitats. Tot plegat, en un any especialment significatiu, en què DIREXIS TUSGSAL celebra el seu 40è aniversari.
Aquest panell no només ha servit per compartir bones pràctiques, sinó que ha obert un espai de diàleg crític i honest sobre el futur de l’economia social i el seu potencial transformador, tal com planteja el mateix enfocament del fòrum. La sessió ha posat sobre la taula qüestions com la replicabilitat dels models, la importància de les aliances públic-comunitàries i els reptes d’integrar tecnologia i impacte social de manera coherent i amb sentit.
El Fòrum ASETT és una iniciativa impulsada per CEPES (Confederación Empresarial Española de la Economía Social), amb el suport del Ministeri de Treball i Economia Social, en el marc dels Fons Next Generation i del PERTE de l’Economia Social i de les Cures. També compta amb la col·laboració del Govern Basc, l’Ajuntament de Donosti–Sant Sebastià, la Diputació Foral de Guipúscoa i el Consell Superior de Cooperatives d’Euskadi.
El cas de DIREXIS TUSGSAL podrà ser inclòs en el Laboratori de Projectes del Hub de Vanguardia de la Economía Social, una plataforma que vol fomentar la innovació, l’intercanvi de coneixement i la construcció d’aliances per generar valor compartit.
DIREXIS TUSGSAL acull aquesta experiència amb satisfacció i agraïment. Formar part d’aquest espai reforça el convenciment que la mobilitat pot i ha de ser una eina de transformació social, i que el model d’empresa que representa és una prova concreta i replicable.