Noticies

L’objectiu és facilitar els treballadors i treballadores de l’empresa l’accés a estudis universitaris oficials així com als programes formatius comercialitzats pel grup empresarial de la UOC

L’empresa TUSGSAL i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han signat recentment un conveni de col·laboració que permet incentivar la formació de l’equip de professionals vinculats a l’organització badalonina. Ambdues entitats coincideixen en la conveniència de facilitar al personal de TUSGSAL l’accés als estudis oficials i propis de la UOC, així com als programes formatius comercialitzats per les empreses que formen part del seu grup empresarial. Quan un treballador o treballadora es matriculi en una de les ensenyances establertes al conveni gaudirà d’una ajuda econòmica que es descomptarà del preu de la matrícula. Aquest estalvi s’aplicarà durant tot el període de l’ensenyança fins a la superació de la mateixa.

Les empreses associades a la UOC engloben sectors econòmics i socials diversos però, comparteixen, entre d’altres, els valors de contribuir al progrés des d’un compromís ètic amb la societat i el foment de la seva plantilla mitjançant la formació al llarg de la vida. Una de les finalitats es crear una xarxa que permeti intercanviar experiències orientades al desenvolupament dels professionals i a la millora de la competitivitat de les organitzacions en el marc de la societat del coneixement.

TUSGSAL espera que, aquesta nova iniciativa, contribueixi a facilitar el desenvolupament professional i la formació del seu personal.

Des del 31 de juliol s’incorporen autobusos híbrids i articulats a la línia M19. Per poder circular sense problemes, s’intercanvia el recorregut amb la línia B80 a la zona centre de Santa Coloma de Gramenet (Rbla. Sant Sebastià).

 

Nous vehicles híbrids i articulats a la línia M19: canvi de recorregut

La incorporació d’aquests vehicles, més sostenibles i amb més capacitat, fa necessària una modificació en el recorregut de la línia. Ara, els vehicles de la línia M19 circularan en línia recta entre la Rambla de Sant Sebastià i el Passeig Llorenç Serra (en ambdós sentits), enlloc de fer-ho per Irlanda, Av. dels Banús i Av. Generalitat-Av. Santa Coloma. Aquest trajecte quedarà cobert per la B80, que intercanvia el seu recorregut en aquest tram.

 

Canvi de recorregut i millora de servei: B80

La línia B80 intercanvia el seu recorregut amb la línia M19 entre la Rambla Sant Sebastià i el Passeig Llorenç Serra i ara dona servei als barris de Can Mariner i Santa Rosa.

També millora la freqüència de pas en diumenges i festius, que passa de 35 a 30 minuts.

 

M19: nou origen-final a l’Hospital Vall d’Hebron

Des del dia 24 de juliol, l’origen i final es trasllada a un nou espai més accessible i còmode per accedir al metro Vall d’Hebron (L3 i L5), ja que està situat a la rampa d’accés a l’estació (carrer Basses d’Horta). També permetrà la incorporació de vehicles articulats a la línia.

 


Clica per ampliar

 

 

El servei és gratuït i estarà operatiu tots els dies fins al 12 de setembre

Aquest divendres 16 de juliol es posa en marxa el servei especial de bus que connectarà la platja del Litoral amb a la platja del Port Fòrum (parc de la Pau).

Parades

L’autobús tindrà dues parades: la de sortida, a l’av. de la Platja (darrera del Camp municipal José Luís Ruiz Casado) i la d’arribada, al c. de la Pau (davant de les obres del nou hotel).

Horaris

El servei funcionarà fins al 12 de setembre, tots els dies (de dilluns a diumenge), de 8 a 20 h, amb una freqüència de pas de 20 minuts.

Amb aquest servei especial l’Ajuntament vol facilitar que els ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià puguin gaudir de la platja sense sortir del municipi, ja que aquest estiu no podran fer ús de la platja del Litoral, que roman tancada de manera cautelar i preventiva.
 


Clica per ampliar

 


Clica per ampliar

 

D’aquesta manera el Servei Mèdic de la companyia col·labora amb la Generalitat de Catalunya en el pla de vacunació contra la Covid-19 i facilita el procés per a treballadors/res considerats essencials 

TUSGSAL vacuna avui als seus propis treballadors i treballadores. L’empresa va rebre fa uns dies el vistiplau del Servei Català de la Salut (CatSalut) per fer-ho, i va oferir a la plantilla que encara no havia rebut una primera dosi de cap vacuna, rebre la pauta complerta a les seves instal·lacions. D’aquesta manera, TUSGSAL segueix mantenint la gestió de la pandèmia de Covid-19 com a element essencial, que des de l’alta Direcció ha anat marcant les seves actuacions, col·laborant en tot moment amb les autoritats sanitàries, del transport i desenvolupant el protocol Aenor front a Covid-19 en tot moment.

Més de 100 membres de la companyia han passat avui (en diverses franges horàries) per les instal·lacions de Camí de Can Ruti per vacunar-se. S’han complert els protocols sanitaris establerts i, sota supervisió dels membres del CatSalut que han assistit a TUSGSAL, les persones citades han rebut una primera dosi de la vacuna Moderna. La segona dosi se'ls aplicarà en 28 dies. El Servei Mèdic de TUSGSAL treballa a diari en fer front a la situació sanitària davant la Covid-19, i en oferir màxima prevenció als treballadors i treballadores de TUSGSAL.


Clica la foto per ampliar

 


Clica la foto per ampliar

 


Clica la foto per ampliar

 

 

L’empresa ajuda a sufragar els desplaçaments dels donants fins al Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Germans Trias i Pujol

L’Associació de Donants de Sang del Barcelonès Nord, ubicada a Santa Coloma de Gramenet, forma part de la Federació Catalana de Donants i té com a objectiu aglutinar, fomentar i divulgar la donació altruista i voluntària de sang i plasma a Catalunya. El President de l’associació, Manuel Nogales i el seu vocal delegat a l’Hospital Germans Trias i Pujol, Diego López han visitat TUSGSAL per a establir un acord de col·laboració amb el qual l’empresa fa una aportació econòmica per ajudar amb les despeses de desplaçament dels donants fins al Banc de Sang i Teixits, situat a l’hospital badaloní.

Aquest conveni ha estat gestionat a través de la Comissió Social de TUSGSAL amb total suport de la Direcció i del Consell d’Administració de l’empresa. El compromís i la responsabilitat social són essencials per a TUSGSAL. És important col·laborar amb associacions i germandats de donants de sang ja que amb la seva capacitat de comunicació social i potencial humà no professional, són elements indispensables per conduir i estimular la participació de les persones.Clica la foto per ampliar

 

Unes 500 persones participen en la recollida de 600 quilograms de residus a la Serralada Marina

La “basuraleza” és un terme que defineix la contaminació dels entorns naturals per residus d'origen humà. Contempla la presència a la naturalesa de burilles, embolcalls, envasos, materials plàstics i residus metàl·lics, entre molts altres. Dels gairebé 6 bilions que es produeixen a l'any, 4.5 bilions acaben formant part de la basuraleza, que contribueixen a la degradació dels ecosistemes.

Per col·laborar amb la neteja d’aquesta basuraleza a la Serralada Marina, diversos col·lectius i entitats de Santa Coloma de Gramenet van organitzar el passat diumenge 6 de juny una acció solidària anomenada "Units Contra la Basuraleza". TUSGSAL va posar el seu gra de sorra amb la participació de companys i companyes en la recollida de residus i instal·lant una carpa per oferir gel hidroalcohòlic, guants i bosses d'escombraries. Unes 500 persones van participar en aquesta acció solidària que, amb el seu treball i esforç, van aconseguir recollir 600 quilograms de residus de la serralada. La implicació i la col·laboració amb el medi ambient són de gran importància per mantenir els espais naturals en òptimes condicions.Clica la foto per ampliarClica la foto per ampliar

L’objectiu és que els treballadors i treballadores de l’empresa tinguin informació sobre els serveis, accions, esdeveniments i activitats que l’AECC ofereix per conscienciar, assessorar i ajudar els pacients oncològics

Tots hem de tenir les mateixes possibilitats per a evitar el càncer, viure amb ell i accedir als resultats de la seva recerca. Difondre aquest missatge és primordial. Per fer-ho, TUSGSAL s’adhereix a un acord contra el càncer amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). El conveni contempla la difusió d’informació rellevant i d’interès de l’AECC i les seves campanyes, accions i qualsevol altra activitat dirigida al benefici dels afectats pel càncer i les seves famílies. L’AECC oferirà als treballadors/res i familiars de TUSGSAL tot un seguit de serveis gratuïts, presencials i on-line com, per exemple: atenció psicològica, acompanyament telefònic, benestar corporal o assessorament mèdic-sanitari. Per l’AECC és important que tinguin la informació adequada perquè puguin accedir als serveis en qualsevol moment.

El President del Consell d’Administració de TUSGSAL, Federico Llobet, el Director General, Carles Fàbregas i el Subdirector General, J.M. Parra han visitat la seu de AECC-Catalunya a Barcelona (espai Bcn aecc actiu contra el càncer). Els han rebut la Gerent de l’espai Barcelona, Angela Sánchez i el seu Responsable d’aliançes corporatives, David Fornies. Els representants de TUSGSAL han vist en primera persona les instal·lacions de Barcelona i el seu funcionament. Allà mateix s’ha signat el acord entre TUSGSAL i AECC per col·laborar amb la lluita i la prevenció contra el càncer.

A partir d’ara la plantilla de TUSGSAL rebrà mensualment la newsletter del programa de l’AECC “La teva Salut és el primer”. A través d’aquesta es difondran consells d’hàbits de vida saludable, tallers en línia o presencials, informació sobre avanços en la recerca, prevenció, accions que ajuden a recaptar fons  voluntaris o jornades divulgatives.

Finalment, destaquem que aquest any, TUSGSAL recolza al programa de l’AECC  "Atenció integral a la gent gran amb càncer” que té per objectiu millorar la qualitat de vida de 1.000 persones majors de 65 anys diagnosticades de càncer a Barcelona i la seva província. TUSGSAL, en qualitat d’empresa socialment responsable i compromesa amb les persones, continua sumant acords amb entitats com l’AECC que s’esforcen en impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per a 2030. En aquest cas treballen en salut i benestar, reduir les desigualtats i promoure aliances amb diferents entitats.Clica la foto per ampliar

L’EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’institut Europeu d’Innovació  i Tecnologia (EIT) de la Unió Europea ha seleccionat, per a aquest any 2021, dos projectes de mobilitat sostenible que compten amb la participació de TUSGSAL.

Els projectes reben el reconeixement d’aquest organisme europeu que, en aquesta ocasió, destaca i distingeix l’experiència, el model i les bones pràctiques de mobilitat dels ens participants. En concret, els dos projectes en què TUSGSAL participa són:

MultiDEPART

El servei de transport a la demanda està cobrant impuls a Europa, especialment a ciutats mitjanes i petites i en barris de baixa densitat, mitjançant rutes i horaris flexibles basats en la demanda real recopilada dels usuaris, a través d'eines de comunicació digitals. MultiDEPART desenvoluparà eines per planificar, gestionar i monitoritzar solucions de bus a la demanda, molt adequades per atendre aquest tipus d'accessibilitat.

TUSGSAL participa en el projecte formant part d'un Consorci, que combina diferents competències: CARNET (Cooperative Automotive Research Network), Certhia (Centre for Research and Technology - Hellas) i la UPC que, provinents del sector de la recerca, aporten coneixements científics sobre el disseny de serveis de mobilitat. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la ciutat de Sant Cugat, l'Autoritat de Transport de Tessalònica, Carris (operador de transport públic a Lisboa) i TUSGSAL (també com a operador) brinden la seva experiència operativa i actuen com a laboratoris. Els socis industrials: AIMSUN, ALTRAN i FACTUAL, amb experiència en adaptació de tecnologia en el sector, ajudaran a portar els resultats de MultiDEPART al mercat.

e-ULTIMATE

La progressiva implantació d'autobusos elèctrics, comporta la presa de decisions pel que fa a la càrrega dels mateixos, que impacten de diferent manera en els costos d'operació, l'assignació d'espai públic i les emissions al llarg de la vida útil de el vehicle. L'objectiu d'aquest projecte és desenvolupar un sistema de suport a la presa de decisions (DSS) que dissenyi el sistema de tarifació òptim per a una ciutat determinada, i quantifiqui l'impacte del servei elèctric a empreses d'autobusos i altres grups d'interès.

El Consorci del projecte e-ULTIMATE està format per operadors, ciutats i universitats de cadascun dels països participants: Universitat Politècnica de Catalunya, CARNET-UPC, IDIADA, AMB, TMB, TUSGSAL, Ajuntament de Barcelona, ​​Barcelona Regional, FGC, CVUT (Czech Technical University in Prague), Ciutat de Milà, AMAT (Agenzia de l'Comune di Milano), ZONE Cluster (Clúster tecnològic hongarès), Electrobús, Universitat de Lisboa, Politècnic de Milà, Ciutat de Zalaegerszeg, Neumann János nonprofit Kft, Almadesign i Carris (operador de transport públic de Lisboa).