1 de febrer de 2017

Guardia Urbana

El passat 28 de gener, els alumnes de 5è de Primària del CEIP Mare de Déu de la Salut van visitar les instal·lacions de la Guàrdia Urbana de Badalona. El trajecte d’anada i tornada des de l’escola fins a les dependències de la Guàrdia Urbana van fer-lo a bord d’un autobús de TUSGSAL.Van ser el primer grup en participar en una activitat d’educació viària que es repetirà aquest any 2017 amb diversos centres educatius de la ciutat, com ara el CEIP Rafael Alberti, l’escola Arrels Esperança o l’escola Planas i Casals. TUSGSAL i la Unitat d’educació viària de la Guàrdia Urbana de Badalona treballen des de fa temps en aquesta activitat, intentant millorar-la en cada edició.

Prèviament a la sortida, els professors reben una guia didàctica per treballar amb els escolars aspectes pràctics sobre l'ús del transport públic que posaran en pràctica el dia de la visita: perquè és important el transport públic, com planificar un desplaçament, normes bàsiques...

Els agents d’educació viària imparteixen una classe mentre fan el recorregut  d’anada en bus per parlar sobre temes de seguretat i normes de comportament cívic quan s’utilitza el transport públic. Els alumnes realitzen tasques d'inspectors a l'interior de l'autobús per constatar els coneixements adquirits. Es treballa, per exemple, com s’ha de realitzar correctament l’entrada i la sortida a l’autobús de forma segura i correcta.

En el viatge de tornada de les instal·lacions de la Guàrdia Urbana, els alumnes realitzen una altra activitat que consisteix en recollir en unes fitxes el compliment o no de les normes que fa la resta d’usuaris.  La intenció és valorar-ho posteriorment a l’aula amb el professor.

Aquesta primera experiència ha estat avaluada com a molt positiva i educativa pels professors i nens que l’han realitzat.
 

Guardia Urbana