• A Badalona, l’empresa participarà dissabte 16 de setembre al Dia Sense Cotxes que tindrà lloc d’11 a 19 hores al carrer de Francesc Layret
  • A Santa Coloma de Gramenet, estarà present a la Fira de la Mobilitat diumenge 17 de setembre de 10 a 14 hores al Parc de Can Zam
     

Entre el 16 i el 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat i TUSGSAL DIREXIS, com a empresa operadora del bus metropolità als municipis del Barcelonès Nord, hi participa.

Enguany la temàtica escollida per la Comissió Europea és l’eficiència energètica i, per això, TUSGSAL DIREXIS posarà en valor durant les activitats el seu compromís amb la renovació de la flota, cada vegada més ecològica i sostenible.
 

Clicar imatge per ampliar

 

Activitats a Badalona i Santa Coloma de Gramenet

L’activitat que s’oferirà als dos municipis serà un viatge dividit en quatre etapes, dissenyat per tal que els visitants s’emportin una experiència 360º de TUSGSAL DIREXIS.

Seguint aquesta línia, el recorregut començarà amb un repàs de la xarxa i la història de l’empresa, així com del servei de Bus Metropolità amb la finalitat de donar a conèixer aquest sistema de transport. La segona etapa consistirà en una visita a un dels autobusos urbans de 12 metres BYD ebus 100% elèctric que circula per les línies diürnes i nocturnes del Barcelonès Nord. Per finalitzar, es podrà participar en un trivial final sobre els continguts mostrats i optar a un obsequi.

També hi haurà una activitat pensada per als més petits. Consistirà a construir un bus en miniatura de paper.

Paral·lelament, durant l’activitat, es farà una demostració d’art urbà que consistirà a fer un mural a l’autobús exposat amb elements vinculats a la mobilitat sostenible. Aquest autobús circularà per la xarxa durant la resta de dies de la Setmana de la Mobilitat.

A més, aprofitant l’acció Setmana de la Mobilitat, TUSGSAL DIREXIS presentarà la mascota “la Tusa”, que vol transmetre als més petits valors relacionats amb la mobilitat sostenible i la cura del medi ambient.

TUSGSAL DIREXIS participa a les activitats de la mà d’entitats del sector de la mobilitat sostenible, així com també altres empreses que ofereixen serveis de mobilitat al territori. Amb les activitats de la Setmana de la Mobilitat TUSGSAL DIREXIS treballa en el marc del Pla Estratègic de Responsabilitat Social Corporativa els ODS 11 i 13 contribuint a ciutats més sostenibles i la lluita contra el canvi climàtic.

 

Clicar imatge per ampliar
 

L’aliança entre TUSGSAL DIREXIS i la Fundació per a la Seguretat Pública va culminar amb l’organització conjunta d’aquestes sessions, que han servit per entendre i aprendre des d’una mirada compartida, amb la contribució d’especialistes, acadèmics, responsables polítics, tècnics, teixit social local i persones usuàries

El Director General de TUSGSAL, Carles Fàbregas, el President de la Fundació per a la Seguretat Pública, José Antonio Gázquez, el Subdirector General de TUSGSAL, José Maria Parra i el membre del patronat de la Fundació, Miquel Àngel Escobar han presidit aquest matí la presentació del document de conclusions i propostes d’actuació resultant del cicle de debats portat a terme els dies 2 de febrer, 2 i 30 de març de 2023 a Badalona. La seguretat, la qualitat i la convivència al voltant del transport públic van ser les tres premisses que van inspirar la celebració d’aquestes jornades, a les quals van assistir un total de 329 participants provinents d’un ventall ampli de sectors de la societat molt diferents.
 

Clicar imatge per ampliar

Els objectius del cicle han consistit a donar una dimensió transversal al debat sobre la seguretat pública, incorporar actors nous i socialment rellevants, entendre que el transport públic i l’espai públic són el mateix i generar propostes de valor que incideixin sobre les polítiques públiques de seguretat. Amb les jornades-debats s’ha intentat elevar el compromís amb la seguretat a la categoria de valor social i projectar-lo davant de les institucions, usuaris i diferents actors socials de la comunitat.

El document final presentat avui,destinat al conjunt d’actors i institucions que van participar en el cicle,  incorpora el detall dels objectius del cicle, les percepcions ciutadanes, el debat d’actors, l’anàlisi dels experts, les propostes d’actuació i el perquè de l’aliança enriquidora entre TUSGSAL i la Fundació per a la Seguretat Pública (han aprofitat el moment per signar la renovació del seu acord de col·laboració per  impulsar activitats vinculades amb la seguretat al transport públic i amb la mobilitat viària). Ambdues entitats comparteixen visions complementàries, actituds proactives i objectius que pretenen incidir de forma sempre propositiva en el disseny de polítiques de transport públic i seguretat que ajudin a construir ’una societat més segura i per tant més lliure. Volem contribuir a la cohesió social i per això és vital tenir aliances per millorar la convivència i dur a terme una tasca de sensibilització i educació eficaç a llarg termini. El repte és continuar ser font de reflexió, coneixement i proposta al servei de les institucions.

Clicar imatge per ampliar

 

Clicar imatge per ampliar

Arran dels resultats del pla de desplaçament activat per TUSGSAL DIREXIS aquest any 2023 es van plantejar diverses accions, entre elles l'adquisició de dues motocicletes elèctriques. L’objectiu desitjat era que, aquest mode de transport motoritzat però no contaminant, es posés a disposició de qualsevol treballador/a de l’empresa per als desplaçaments in mision d'anada i tornada durant la jornada laboral (viatges entre centres de treball, visites a les administracions o espais vinculats amb la feina). Les bicicletes elèctriques ja tenien un paper fonamental i gran implantació en aquest sentit, des que fa uns anys es van posar a disposició del personal d’empresa. Ara era el moment de donar la benvinguda a les motocicletes.


Clicar imatge per ampliar

 

Aquesta acció ja és una realitat i l’empresa ha presentat avui dues escooter 100% elèctriquesde nova adquisició. Aquestes motocicletes són la nova solució fàcil i ecològica per moure’s per la ciutat. Són potents i eficients i no produeixen soroll ni emissions. La finalitat d'aquesta acció és fomentar mitjans de transport més sostenibles, optimitzar la mobilitat dels treballadors i les treballadores, afavorir l'ús de modes de transport alternatius al vehicle privat com a alternativa als vehicles de combustió i una repercussió positiva amb l’estalvi econòmic i la millora de la salut del personal de TUSGSAL DIREXIS. Tot això alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.


Clicar imatge per ampliar


A partir d'ara, aquestes escooter, formen part de l'estratègia d’empresa. La presentació coincideix en temps amb la campanya de conscienciació en mobilitat sostenible denominada “Canviem d’hàbits” també destinada a impulsar canvis en els desplaçaments de la plantilla i fomentar les opcions més sostenibles per venir i tornar de la feina.

TUSGSAL DIREXIS és una empresa compromesa amb la qualitat integral amb objectius de caràcter transversal que engloben la millora de la mobilitat, el medi ambient i el compromís amb la societat i el seu entorn.
 


Clicar imatge per ampliar

Com cada any, la nit del 10 de maig se celebra a la Rambla de Badalona la Cremada del Dimoni, l’acte central de la Festa Major i punt d’afluència de milers d’assistents.

La Cremada començarà a les 22.00h i acabarà entre les 22.30h i 23.00h. Per tal de facilitar la tornada a casa dels assistents en bus i de forma còmoda i segura, s’establiran uns serveis especials.

S’ampliarà l’horari de les línies que ofereixen una millor cobertura de la ciutat (M1, B2, B3, B4, M6, B25, M28 i B29), especialment aquelles parts que no queden cobertes pel metro (que funciona fins les 24.00h) i pel propi servei nocturn (línies N2, N9 i N11). Així s’evitarà que els últims serveis de les línies passin abans de la finalització de l’acte, i permetrà una millor evacuació del Centre de Badalona.

Podeu veure el detall a continuació.
 


Clicar la imatge per ampliar

 

TUSGSAL dóna suport a la treballadora del Nitbus que el proppassat dissabte 22 d’abril va ser víctima, presumptament, d'assetjament per part d’un viatger.

Davant la magnitud de l’impacte mediàtic del vídeo que ha estat difós per les xarxes socials, TUSGSAL vol deixar clar el seu posicionament i comunicar que ha obert una investigació interna en el marc del seu protocol anti assetjament per aclarir el que va passar.

Des del moment en què es va tenir coneixement de la situació, l’empresa va contactar amb la treballadora, oferint-li tot el suport que pugui necessitar.

 

Suport a les persones treballadores

La direcció de TUSGSAL vol posar de manifest que la seva plantilla presta el servei amb la màxima professionalitat. TUSGSAL opera 11 línies de NitBus de l’Àrea Metropolitana i es mobilitza plenament per actuar contra la inseguretat en el transport públic, amb actuacions destinades a protegir tant les persones usuàries com els seus treballadors. Aquest compromís es materialitza amb:

➔Unes col·laboracions permanents amb un conjunt d’actors a nivell nacional i local (Àrea Metropolitana de Barcelona, Ajuntaments, Mossosd’Esquadra, Guàrdia Urbana...).

Una política interna de formació i d’acompanyament del personal en matèria de seguretat (formacions específiques, protocols i procedimentsd’actuació, etc.).

➔Un desplegament constant de mitjans tècnics de seguretat (videovigilància a bord dels vehicles, polsadors d’emergència, cabines anti agressió...).

Aquestes eines permeten tant prevenir situacions d’aquesta índole com ajudar a resoldre-les en cas que esdevinguin.

 

DIREXIS per la igualtat

TUSGSAL forma part del grup DIREXIS, que compta amb 1.600 empleats en els àmbits mobilitat i de transport de viatgers. El grup té un compromís inequívoc per erradicar qualsevol tipus de violència sexual o per raó de gènere, així com qualsevol incident d’assetjament, comptant amb protocols interns per a gestionar-los.

Cal destacar que TUSGSAL, recentment, ha coorganitzat amb la Fundació per a la Seguretat Pública el cicle de debats ‘Transport públic, seguretat i gènere’, on experts, persones treballadores i professionals de l’àmbit de la seguretat han posat de relleu els reptes en relació a la seguretat al transport públic. Les conclusions que se n’extreguin serviran per aplicar al dia a dia en el servei i també compartir amb les administracions competents.